Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzyby jak ryby

Grzyby jak ryby

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 376

Dodano:

Odsłon: 20493

Danie zaskakujące smakiem. Danie te można podać z pieczywem na przystawkę.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapelusze pieczarek odcinamy od nóżek. Kapelusze panierujemy w roztrzepanym jajku przyprawionym vegetą, solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Cebulę kroimy w plastry. Ogórki również kroimy w plasterki.

  2. Z 4 szkl wody, 12 łyżek octu; 6 łyżek cukru, 6 łyzek keczupu; koncentratu; 1 łyżkii soli; pieprzu ziarnistego; ziela angielskiego i liścia laurowego gotujemy zalewę. W misce układamy warstwami: smażone pieczarki, cebule; smażone pieczarki ogórki konserwowe.

  3. Danie zalewamy gorącą zalewą, a gdy wystygnie wstawiamy do lodówki.

  4. Jesli wolimy zalewę mniej octową, można zmniejszyc ilość octu do 6-8 łyżek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 19 października 2011 robię pieczarki jak rybę, ale mam uboższą wersję, muszę wypróbować Twoją, zabieram do ulubionych!

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hanix1984 21 grudnia 2010 Nie wiem skąd ten przepis, ale jest bardzo udany. Wczoraj zrobiłam całą michę.

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 14 marca 2010 Zgadzam się z renką - zdjęcie bez wątpienia pochodzi z lutowego numeru gazetki "Mój przepis"

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 14 marca 2010 Ładniej by było gdybyś dodała swoje zdjęcie,a nie" zerżnąć"z gazety to każdy potrafi;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń