Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz

Gulasz

Autor: Asiula21332

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 110

Dodano: 28.09.2011

Odsłon: 7129

Bardzo obficie można sie najeść:-)

Składniki

  • puszka czerwonej fasoli, 1szt
  • puszka kukurydzy, 1szt
  • łopatka wieprzowa, 0,50 kg
  • cebule srednie, 2szt
  • kawałek pory(bialej czesci)
  • pieczarki, 0,,50kg
  • KONCENTRAT POMIDOROWY MAŁY, 1szt
  • 2 łyzki ketchupu pikantnego
  • smalec
  • szczypta wegety,soli i pieprzu
  • małe papryki czerwona i żólta po 1szt
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w nie dużą kostke,upruszamy wegeta i obsmażamy na smalcu ,aż sie zrumieni.Do garnka wsypujemy fasole i kukurydze dodajemy obsmażone mięso.Cebule, papryke i por kroimy w kostke i obsmazamy,dodajemy do garnka.Pieczarki dusimy az odparuje z nich woda,równiez dodajemy do reszty składnikow,dodajemy wode tak aby wszytko bylo zakryte,dusimy na małym ogniu az mieso zmieknie.Doprawiamy wegeta sola pieprzem,nastepnie koncentrat pomidorowy i ketchup.Zaciągamy lekko,tak jak zupe żeby bylo dosc geste!

  2. SMACZNEGO ŁASUCHY:-)

  3. PS.Ja podaje czasem z makaronem.Polecam

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

STR 10 października 2015 Fasolę i kukurydzę to chyba na koniec dodajemy, a nie na początku bo nam się rozgotuje:(

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń