Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz indyczy

Gulasz indyczy

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 6687

Dodano:

Odsłon: 16

Przepis wart wypróbowania: "Gulasz indyczy"

Składniki

  • Składniki na 4 porcje 2 cukinie
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • 60 dag filetu z piersi indyka
  • 2 łyżeczki margaryny
  • 1 limonka
  • sól
  • 250 ml śmietany kremówki
  • pieprz
  • 300 ml bulionu warzywnego (z kostki)
  • 2 łyżki serka topionego
  • 2-3 gałązki kolendry
  • 4 bułeczki żytnie
  • 4 kwiaty nasturcji do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. około 30 minut

  2. Cukinię, umyć, pokroić w grubą kostkę. Filet z indyka opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać łyżeczkę margaryny. Wrzucić cukinię, smażyć 2-3 minuty. Limonkę przekroić na pół, wycisnąć sok. Do cukinii dołożyć pomidorki koktajlowe i smażyć 1-2 minuty. Pod koniec warzywa oprószyć pieprzem i solą.

  3. Zdjąć z patelni.

  4. Rozgrzać drugą łyżeczkę margaryny. Wrzucić mięso i, mieszając, zrumienić je. Podlać śmietaną, bulionem oraz sokiem z limonki. Gotować ok. 20 minut na małym płomieniu.

  5. Kolendrę posiekać. Na patelnię z mięsem wrzucić serek topiony, mieszać, aż się rozpuści i sos zacznie gęstnieć. Dodać pomidorki z cukinią. Zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

  6. Gotowe danie posypać kolendrą. Udekorować kwiatkami nasturcji. Podawać z żytnimi bułeczkami.

    Źródło: Życie na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń