Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu ile można jeść zwykły gulasz...
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 77
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 77
Składniki
Umyć i sprawić mięso, pokroić na kawałki równej wielkości
Przygotować marynatę: 2 łyżki oliwy, miód, sok z cytryny (2 łyżki - skórkę zachować), majeranek i zmiażdżony czosnek - wymieszać. Do przygotowanej marynaty włożyć mięso na co najmniej 2 godziny - najlepiej całą noc
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i startą skórkę z połowy cytryny - zeszklić; dodać mięso - obsmażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla. Zalać resztą marynaty, dodać mieloną paprykę i kostkę bulionową rozpuszoną w szklance wrzątku -dusić na wolnym ogniu ok. 45 min. często mieszając i ewentualnie podlewając wodą - mięso musi być przykryte płynem. Pod koniec gotowania dodać mąkę rozrobioną w pół szklanki wody. Zagotować, by mąka straciła smak surowizny, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać np. z kuskusem lub kaszą gryczaną oraz z sałatką z ogórków "po szwedzku"