Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz paprykowy z mięsem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, podsmaż na patelni na margarynie. Przypraw. Cebule obierz, pokrój w piórka, dodaj do mięsa. Papryki oczyść, pokrój w paski, dodaj do mięsa. Marchewki oczyść, umyj, pokrój w półplasterki, dodaj do mięsa.
Całość wymieszaj, podsmaż. przełóż do garnka, podlej wodą. Duś pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec dodaj koncentrat i zasmażkę (mąkę podsmaż na łyżce margaryny, wlej łyżkę wywaru, zamieszaj). Zagotuj, przypraw. Podawaj z ugotowanym makaronem.
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie