Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz "konserwowy"

Gulasz konserwowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 969

MÓJ EKSPERYMENT PO "CZYSZCZENIU" LODÓWKI PO IMPREZIE ;)

Składniki

  • KAWAŁEK MIĘSA NP. SCHAB OK 0,5 KG
  • papryka konserwowa
  • ogórek konserwowy
  • duża cebula
  • KMINEK, PIEPRZ, SÓL
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MIĘSO POKROIĆ W KOSTKĘ (DUŻĄ) I PODSMAŻYĆ NA PATELNI, NASTĘPNIE PRZEŁOŻYĆ DO GARNKA I ZALAĆ WODA NA TEJ SAMEJ PATELNI PRZESMAŻYĆ PAPRYKĘ OK 5-6 POŁÓWEK I OGÓREK OK 6 ŚREDNICH SZTUK POKROJONYCH W PASKI ORAZ CEBULĘ I RÓWNIEŻ PRZEŁOŻYĆ DO GARNKA W KTÓRYM JEST MIĘSO WSZYSTKO RAZEM PODLAĆ WODĄ I GOTOWAĆ OK 30 MIN. NA KONIEC DODAJEMY KMINEK OK 2-3 ŁYŻECZEK PIEPRZ, SÓL. VEGETĘ WG WŁASNYCH SMAKÓW

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń