Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Składniki
Filety opłukałem zimną wodą ,osuszyłem ,skropiłem sokiem z cytryny. Wstawiłem do lodówki. Cebulę obrałem ,drobno posiekałem. Paprykę oczyściłem i pokroiłem w kostkę. Ziemniaki pokroiłem ,pokroiłem w drobną kostkę. Cebulę zeszkliłem na oliwie ,dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek ,paprykę i ziemniaki. Lekko poddusiłem. Dodałem koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Podlałem winem oraz warzywnym bulionem ,gotowałem pod przykryciem (na małym ogniu ) 20 min. Warzywa zblendowałem i zabieliłem śmietaną. Rybę oprószyłem solą i pieprzem ,pokroiłem na kawałki i dodałem do sosu. Dusiłem pod przykryciem 5 min. Serwowałem z posiekanym koperkiem.