Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz rybny

Gulasz rybny

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2345

Dodano:

Odsłon: 380

Obiad w sam raz na piątek. Nawet dla dzieci. Alkohol raz, dwa wyparuje, a zniknie charakterystyczny zapach ryby, który nie każdy lubi.

Składniki

  • 40 dag dorsza
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • 1 szkl. pokrojonej fasolki szparagowej
  • 1 mała cukina
  • 1 lampka białego wytrawnego wina
  • 1/2 l bulionu
  • 5 średnich ziemniaków
  • kilka łyżek oleju kujawskiego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W rondlu rozgrzać olej. Włożyć pokrojoną cebulę, papryczkę chili, czosnek. Po kilku minutach dodać pokrojone marchewki i seler. Nadal dusić. Dodać pokrojone pomidory, fasolkę i cukinię. Po chwili wlać bulion i lampkę wina. Dodać przyprawy. Zagotować. Dołożyć drobno pokrojoną rybę. Na koniec dodać ćwiartki ziemniaków. Gulasz jest gotowy, gdy ziemniaki będą miękkie. Sos można zagęścić mąką. Nie jest to jednak konieczne. Całość i tak jest dość gęsta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń