Do góry

Dania główne Przepis na:

gulasz warzywny z boczniakami

gulasz warzywny z boczniakami

Autor: anetaa26

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4218

Dodano: 01.11.2012

Odsłon: 2621

Kolorowy, zdrowy i smaczny gulasz- mozna jesc z chlebkiem, z soczewica, z ziemniakami lub ryzem, do tego ulubiona surowka i pyszny, bezmiesny obiad gotowy :-)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczniaki umyc, pokroic w kostke, cebule posiekac, a pora pokroic w polplasterki. Wlozyc do garnka, podlac woda i dusic na wolnym ogniu do miekkosci.

  2. Papryke pokroic w kostke, marchew w plasterki, pomidory sparzyc wrzatkiem i obrac ze skorki. Marchewke podlac woda, dusic ok 10 min- po tym czasie dodac papryke, pokrojone w kostke pomidory i sok pomidorowy, gotowac, az papryka zmieknie- wtedy dodac boczniaki i razem gotowac ok 3-5 min- doprawic do smaku i posypac natka pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń