Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz warzywny z kapustą i botiwnką

Gulasz warzywny z kapustą i botiwnką

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 145

Dodano:

Odsłon: 131

Proponuje Wam bezmięsny obiad – gulasz warzywny. Ma wszystko to, co teraz najlepsze czyli młode warzywa. Nawet mięsożercy – tacy jak ja – będą zadowoleni z takiego obiadku ???? I najmłodsi także ????

Składniki

  • 300 g młodych ziemniaków
  • 1 mały pęczek botwinki
  • 1 pęczek dymki
  • 300 g pieczarek
  • 3 marchewki
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz, cząber,słodka papryka mielona
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę drobno posiekaj. Wrzuć do garnka lekko posól i zalej wodę. Wstaw na ogień. Gdy kapusta zacznie się gotować zmniejsz ogień i gotuj przez 12 minut. Odcedź

    2. Obierz ziemniaki i pokrój w grubą kostkę. Pieczarki pokrój w pół plasterki, botwinkę pokrój drobno – buraczki wraz z łodygami i liśćmi . Marchew obierz i pokrój w plasterki

    3. Do garnka wlej 2-3 łyżki oleju rzepakowego wrzuć ziemniaki, botwinkę , pieczarki i marchew. Smaż całośc od czasu do czasu mieszając przez 15 minut. Dodaj kapustę przyprawy i całość wymieszaj. Dodaj 3 łyżki koncentratu i 1/2 szkl wody. Całość duś pod przykryciem przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń