Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 130

Pyszny i klasyczny

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Smażymy na tłuszczu łyżeczkę ostrej papryki, 2 łyżeczki kminku i 1,5 łyżeczki słodkiej papryki.
    Po podsmażeniu smażymy mięso a po 10 min wyciągamy i na ten sam tłuszcz dajemy 4 ogórki kiszone pokrojone w kostkę, 1 paprykę w kostkę i 2 małe cebule pokrojone w piórka.

    Gdy podsmażymy około 5 minut dodajemy z powrotem mięso i :
    - 4 ziarna ziela angielskiego,
    - 2 listki liścia laurowego ,
    - szczypta soli, pieprzu i cukru
    - 2 ząbki czosnku,
    - 2 puszki krojonych pomidorów.

    Dusimy na małym ogniu przez około godzinę, w przypadku wołowiny do 2 godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń