Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z kiełbasą i kapustą kiszoną"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 496
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 496
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń nasiona. Miąższ pokrój na kawałki. Obrane cebule posiekaj w piórka, ziemniaki pokrój na ćwiartki lub na ósemki, kiełbasę w plasterki.
W dużym rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę, paprykę i ziemniaki. Oprósz warzywa mąką, smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj łyżkę majeranku i koncentrat, wymieszaj. Włóż odciśniętą i posiekaną kapustę.
Zalej całość 1,2 l wody, doprowadź do wrzenia. Wkrusz kostkę bulionową. Gotuj na średnim ogniu pod przy- kryciem około 30 minut. Na 10 min przed końcem wrzuć kiełbasę. Gulasz dopraw do smaku solą oraz pieprzem.Źródło: Świat kobiety