Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z miesa rosolowego z pieczarkami

Gulasz z miesa rosolowego z pieczarkami

Autor: Celina57

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 84

Dodano: 26.02.2012

Odsłon: 6634

Jezeli zostaje nam ugotowane mieso rosolowe takie smaczne bez kosci mozna je wykorzystac jako "drugie" danie nastepnego dnia :) polecam - bardzo smaczne. Ja tak przygotowalam do klusek slaskich i czerwonej kapusty ale mozna tez podac z ryzem i np. z korniszonem l Pamietajmy o soleniu na samym koncu, poniewaz grzyby szybko wchlaniaja sol a boczek wedzony jest tez solony.

Składniki

  • mieso rosolowe - ugotowane, ok. 0,5 kg
  • cebula - sredniej wielkosci lub szczypiorek, 1 szt - lub pol peczka
  • pieczarki, 15 dkg
  • lub pieczarki konserwowe /w naturalnej zalewie/, 1 sloiczek lub puszka
  • sos pieczarkowy, 1 torebka
  • boczek wedzony, dwa plastry
  • przyprawy - solic na samym koncu !, pieprz, sol
  • smietana, 2 lyzki
  • SLODKA PAPRYKA, 1 lyzeczka
  • posiekana ziel. pietruszka, wg. uznania
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso, cebule i boczek podpiekam na oleju leciutko tak zeby cebulka sie zeszklila, dodaje pokrojone pieczarki lub pieczarki konserwowe - bez zalewy. Jezeli damy "surowe" pieczarki - dusimy 10 min. nastepnie rozprowadzamy wg. przepisu na torebce sos pieczarkowy, doprawiamy smietana,papryka, sola i pieprzem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Celina57 26 lutego 2012 do goramarcina1 :) zwykle tez tak robie, ale nie mialam czasu na zabawe w pierogi a szkoda mi bylo miesa. Wykorzystalam tak go spontanicznie po raz pierwszy i byl bardzo smaczny.pozdrawiam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 26 lutego 2012 Nigdy nie robiłam gulaszu z miesa z rosołu ,ale polecam zrobić z niego farsz do pierogów lub naleśników.Warto spróbować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń