Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z podrobów

Gulasz z podrobów

Autor: KasiaAsia

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 237

Dodano: 06.02.2013

Odsłon: 10748

Smaczny gulasz i łatwy do przygotowania.

Składniki

  • żołądki drobiowe, 1/2 kg
  • Serca drobiowe, 1/2 kg
  • mąka, 1 łyżka stołowa
  • kucharek lub vegeta
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • papryka sypka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podroby płuczemy, czyścimy. Zalewamy wodą, gotujemy. Po zagotowaniu wodę odcedzamy i zalewamy nową wodą. Tak dwa razy.

  2. Następnie doprawiamy kucharkiem lub vegetą, dajemy ziele angielskie i liście laurowe. Dodajemy trochę papryki sypkiej dla koloru.

  3. Gotujemy do miękkości. Jak będą miękkie, zarabiamy mąkę z wodą, i zagęszczamy gulasz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń