Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z szynki w sosie pieczarkowym

Gulasz z szynki w sosie pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4110

Dodano:

Odsłon: 21499

szynka to raczej suchy kawałek mięsa,ale w tym wydaniu smakuje wyśmienicie ;-)

Składniki

  • 1 kg mięsa od szynki
  • 1 duża cebula
  • 0,5 kg pieczarek
  • Natka pietruszki
  • sól,pieprz
  • ok 4 szkl wody
  • 1 łyżka mąki
  • 100 g planty
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu,dodać pokrojoną cebulę i pieczarki.Doprawić solą,pieprzem,podlać wodą i dusić ok godziny.Zagęścić gulasz zaprawką (1 szkl wody + łyżka mąki) i wsypać do sosu posiekaną natkę.Po ok 1,5 godz gulasz jest gotowy.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

panka 01 marca 2012 No i już wiem co dzisiaj będzie na obiadek :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

awepa 29 lutego 2012 Wygląda apetycznie :-) do ulubionych :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń