Dania główne Przepis na:
Gyros z pieczarkiami i ryżem

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 225
Dodano: 23.10.2010
Odsłon: 17002
Składniki
- pierś z kurczaka, ok 1 kg
- przyprawa GYROS, 1 paczka
- pieczarki, 5 - 8 dużych sztuk
- ryż, 2 woreczki
- woda, 1 szklanka
- sól i pieprz, szczypta
- śmietana, pół małego kubka
- oliwa z oliwek
- cebula, 1
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Kroimy na małe kawalki pierś z kurczaka, cebulę i pieczarki. Wrzucamy na patelnię doprawiamy przyprawą, solą, pieprzem i podsmażamy na oliwie z oliwek.
-
Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy ryż i podsmażamy wszystko ok 3 minuty.
-
Dodajemy wodę i dusimy aż ryż będzie miękki. Często mieszamy.
-
Kiedy ryż będzie już miękki dodajemy śmietanę, wszystko mieszamy i dusimy ok 3-5 minut.
Komentarze do przepisu (5)

majka0211 14 września 2011Zgłoś do usunięcia
wyglada rewelacyjnie, chyba skusze sie na to w sobote, tylko moje pytanie? jaka smietana to ma byc?6 Kto głosował? | Odpowiedz

mbak92 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Tak :)6 Kto głosował? | Odpowiedz

aguhak 03 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
a ten ryż dodajemy sypki i potem zalewamy wodą?0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 24 października 2010Zgłoś do usunięcia
jak ja to lubię pycha ....6 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 23 października 2010Zgłoś do usunięcia
Pysznie wygląda :)6 Kto głosował? | Odpowiedz