Do góry

Dania główne Przepis na:

Halibut grillowany

Halibut grillowany

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1794 Ocena: 41264

Dodano: 20.04.2015

Odsłon: 11078

Długo czekaliśmy na halibuta ,ale smak wynagrodził naszą cierpliwość. Propozycja z pewnością sprawdzi się na podwórkowym grillu ,jak i na patelni do grillowania.

Składniki

  • 700 g halibuta
  • Marynata:
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka zielonego curry
  • 1 łyżeczka posiekanego imbiru
  • 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
  • 1 łyżeczka sosu teriyaki
  • 2 łyżki soku z limonki tajskiej
  • 1 papryczka chili
  • 1 szalotka
  • sól ,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Porcjujemy.
    Przygotowujemy marynatę. Oliwę mieszamy z pastą curry ,posiekanym imbirem ,sosem słodko-kwaśnym ,sosem teriyaki ,posiekaną papryczką ,sokiem z limonki tajskiej oraz posiekaną szalotką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Rybę zalewamy marynatą ,mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjmujemy z marynaty i grillujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 20 kwietnia 2015 Cudowna i niezwykle smaczna rybka! Niebo dla podniebienia! :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń