Do góry

Dania główne Przepis na:

Halibut Vera Cruz z pieczoną papryką

Przepis dnia 2010-09-02
Halibut Vera Cruz z pieczoną papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1973

Dodano:

Odsłon: 25631

Smaczne i zdrowe danie

Składniki

  • Papryka czerwona, 2-3 sztuki
  • oliwa z oliwek, 2 lyzki
  • szalotka posiekana, 2 lyzki
  • czosnek posiekany, 1 lyzeczka
  • pomidory posiekane, 1 szklanka
  • biale wytrawne wino, 1/2 szklanki
  • koncentrat pomidorowy, 1 lyzeczka
  • ZIELONE LUB CZARNE OLIWKI, kilka sztuk
  • swieza bazylia posiekana, 2 lyzki
  • filety z halibuta, 2 sztuki
  • sol
  • suszona bazylia, 1/4 lyzeczki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryki posmarowac 1/2 lyzeczki oliwy i opiec w piekarniku lub na grillu az skorka bedzie czarna. Nastepnie owinac sciereczka.Po uplywie kilku minut obrac ze skorki i pokroic w paseczki.

  2. Na pozostalej oliwie usmazyc szalotke i czosnek (okolo 1-2min) Nastepnie dodac pomidory, wino, koncentrat i bazylie (suszona i swieza) , posolic. Dusic na malym ogniu okolo 10min. Rybe usmazyc na patelni bez tluszczu okolo (6-7min)

  3. Na talerzu ulozyc paski papryki, na to polozyc rybe i udekorowac sosem i oliwkami Jesli ktos woli moze dodac oliwki wraz z pomidorami i dusic wszystko razem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 01 maja 2011 ślicznie wygląda, pewnie też świetnie smakuje

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 01 września 2010 Nie wiem czy nazwa to przypadek, ale w stanie Veracruz naprawdę jada się tak przyrządzoną rybkę :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń