Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hinduski kurczak"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 311
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 502
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 311
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 502
Składniki
Kurczaka podziel na porcje. Papryczki chili posiekaj z orzechami i włóż do misy. Dodaj mielony mak, curry, tłuczony kminek, sok z cytryny i sól. Dobrze wymieszaj i obtocz w tym kurczaka. Cebulę, czosnek drobno pokrój. Zrumień na patelni. Dodaj porcje kurczaka i podsmaż. Posyp imbirem, dopraw solą, pieprzem i podlej szklanką wody. Przełóż do brytfanki, przykryj i piecz 50 min w 190 st. C. Pod koniec podlej kurczaka mleczkiem kokosowym i dopiecz. Podawaj z ryżem i limonką.
Czas przygotowania: 70 minut 350 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień