Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Holenderski piernik z czekoladą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 1,40 zł
Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Orzechy prażymy na patelni, a kiedy przestygną, drobno siekamy. Odkładamy niewielką ilość do dekoracji.
Mieszamy miód z jajkami, cukrem, goździkami, kardamonem, cynamonem, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy mikserem. Dosypujemy migdały i orzechy, mieszamy.
Ciasto przekładamy do prostokątnej blachy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, wyrównujemy. Pieczemy 60 minut w 180oC. Po wystudzeniu wierzch smarujemy miodem i posypujemy orzechami.Źródło: Rewia