Do góry

Dodatki Przepis na:

Humus z fasoli "Jaś"

Humus z fasoli Jaś

Autor:

Przepisów i artykułów: 332 Ocena: 8998

Dodano:

Odsłon: 599

Ferie, ferie i po feriach, można w końcu wrócić do normalności. Julka w szkole, a ja odrabiam blogowe zaległości. Dziś proponuje wam przepis na humus z fasoli "Jaś" zamiast z cieciorki. Dla mnie w smaku również pyszny, prosty i szybki do zrobienia. Dla mnie najlepszy z domową tortillą i konserwową papryką.

Składniki

  • 3 szklanki ugotowanej fasoli "Jaś" (u mnie mrożona, świeża)
  • 1/2 szklanki pasty tahini
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • 1/4 szklanki oleju lub wody
  • sól do smaku
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.

  2. Do zmielonej fasoli dodajemy pastę tahini, kumin, czosnek, sok z cytryny, olej i trochę soli.

  3. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy najlepiej robotem. W zależności jaką chcecie uzyskać konsystencję humusu dolewacie więcej wody lub oleju. Ja lubię jak ma konsystencję pasty do kanapek. Ja przeważnie humus nakładam na kawałki tortilli, a na to konserwową paprykę. Pycha. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń