Do góry

Dodatki Przepis na:

Idealne ciasto na pierogi.

Idealne ciasto na pierogi.

Autor: danutast1

Przepisów i artykułów: 127 Ocena: 1519

Dodano: 18.05.2018

Odsłon: 304

Dodanie tego składnika sprawi, ze ciasto będzie mięciutkie i elastyczne. Przepis stary i sprawdzony.

Składniki

  • 1/2 kg mąki
  • 1/2 l wrzącego mleka
  • szczypta soli
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę wsypać na stolnicę, dodać sól. Następnie powoli wlewać mleko i mieszać. Ciasto jest klejące więc należy dobierać mąkę, nie za dużo i wyrabiać. Ciasto powinno być elastyczne. Pozostawić na ok. pół godziny przykryte ściereczką.
    Życzę udanych pierogów:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń