Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Imbirowy indyk w potrawce"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Mięso indyka op łucz, pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem, mielonym imbirem oraz papryką. Cebule obierz, poszatkuj. Opłucz liście szpinaku, osusz, posiekaj na kawałki.
W rondlu rozgrzej olej, przesmaż mięso. Dodaj cebulę. Smaż kilka minut. Podlej połową szklanki wody oraz śmietanką. Duś na małym ogniu 30 minut. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę gruszki. Duś kolejne 10 minut. Na koniec wrzuć szpinak. Potrawkę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Czas ok. 50 min; porcja – 230 kcal, cena 3,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety