Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyczek na marchewce

Indyczek na marchewce

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 95

Dodano:

Odsłon: 71

bardzo łatwe, szybkie i pyszne danie

Składniki

  • 1 wytrybowane udo z indyka
  • 4-5 marchewek
  • przyprawa do indyka
  • sól pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewkę kroimy w talarki przekładamy do naczynia żaroodpornego, oprószyć pieprzem

  2. udko podzielić na porcje i położyć na marchew, skropić olejem

  3. do piekarnika półtorej godziny w 190 stopniach

  4. pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę aby mięso się zarumieniło

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń