Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk w marynacie"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Marchew, seler oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj tymianek, liść laurowy, ziarna pieprzu, ziela angielskiego i goździki oraz sok z cytryny.
Warzywa ugniataj ręką aż zmiękną i wlej szklankę wina. Mięso podziel na porcje i zalej warzywno-winną marynatą. Garnek owiń folią i odstaw do lodówki na 8 godzin.
Po tym czasie mięso wyjmij z marynaty i osusz. Dopraw solą, pieprzem i usmaż na rozgrzanym tłuszczu (najlepiej na oleju z dodatkiem 2 łyżek masła). Indyka podawaj z ziemniakami lub ryżem i surówką. Talerz możesz udekorować listkami bazylii.
Czas przygotowania: 30 minut (bez marynowania) 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień