Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk z ryżem i warzywami w sosie pomidorowym

Indyk z ryżem i warzywami w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 890

Dodano:

Odsłon: 180

Szybkie i pożywne danie. Dobrze sprawdzi się na wynos do pudełka.

Składniki

  • 120 g ryżu
  • 200 g indyka
  • 100 g pieczarek
  • 1 cebulka
  • 250 g passaty (szklanka)
  • 2 łyżki oliwy
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy według instrukcji.

  2. Pieczarki, cebulę kroimy w kosteczkę. Indyka również w kostkę i przyprawiamy.

  3. Rzucamy na patelnię pieczarki i dusimy, aż odparuje z nich trochę wody i dorzucamy cebulkę. Gdy się zeszkli, wrzucamy indyka i dalej dusimy.

  4. Na sam koniec wlewamy passatę (można dodać bazylii) i ryż, wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników i przykryć jeszcze na 5 min do przejścia smakiem składników.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń