Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk z warzywami

Indyk z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1570

Dodano:

Odsłon: 795

Pyszne białe mięso z indyka można wykorzystać jako potrawę na świąteczny stół.

Składniki

  • ½ kg fileta z indyka
  • Przyprawa do indyka
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • ½ słoika fasolki zielonej w zalewie
  • ½ słoika fasolki białej w zalewie
  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 puszka mała marchewki młodej
  • ½ opakowania śmietany 18 %
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w paseczki, solimy i posypujemy przyprawą do indyka.

  2. 2. Na rozgrzanym oleju prużymy fileta.

  3. 3. Dodajemy pozostałe składniki wraz zalewą, dusimy do momentu kiedy warzywa i mięso będzie dobre.

  4. 4. Na koniec dodajemy śmietanę.

  5. 5. Potrawka gotowa.
    6. Smacznego.

  6. Pełnych radości, pokoju Świąt Wielkiej Nocy oraz wiele pomyślności i sukcesów Życzy Państwu Jeżyk

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 23 marca Lubię takie dania jednogarnkowe: mięso plus warzywa. Apetyczna propozycja:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń