Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik

Jabłecznik

Autor: anetka73

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 146

Dodano: 07.08.2011

Odsłon: 2627

Pycha.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić mikserem, dodać cukier, ubić, stopniowo dodawać resztę składników. Upiec biszkopt.

  2. 20 dag margaryny zagotować z 1 szklanką cukru. Postawić do wystygnięcia. Następnie dodać 2 całe jajka, zmiksować dodać 2 paczki wiórków kokosowych.

  3. Około 1 kg jabłek pokroić w ósemki i obgotować około 2 min. w 3 szklankack wody z 0,5 szklanki cukru i szczypcie kwasku cytrynowego. Przestudzić jabłka i ułożyć na gorącym biszkopcie.

  4. W około 2,5 szklanek kompotu po obgotowanych jabłkach ugotowac 2 budynie śmietankowe (takie na 0,5litra mleka). Budyń rozpuścić również w odlanym kompocie. Jabłka ułożyć na biszkopcie zalewamy gorącym budyniem.Na budyń rozmasywujemy masę kokosową. Wstawiamy do piekarnika i zpiekamy na złocisty kolor. Porcia na blachę.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń