Do góry

Desery Przepis na:

jabłecznik

jabłecznik

Autor: owsiany3

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 20.08.2011

Odsłon: 2201

szybkie i pyszne

Składniki

  • galaretka
  • jajka, 5
  • mąka, 3 szklanki
  • margaryna, kostka
  • cukier, 3 łyżki
  • jabłka, 2 kilogramy
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jabłka obieramy ze skóry i pestek następnie przepuszczamy przez sokowirówkę lub trzemy na tarce następnie zagotowujemy w garnku na gdy jest ciepłe dodajemy galaretkę w proszku i trzeba zagotować.gdy robią się nam jabłka przygotowujemy ciasto;3szkl.mąki 3łyzki cukru kostka margaryny/roztopionej/5żółtek razem wymieszać tak aby powstała kruszonka.

  2. na blaszkę prostokątna kładziemy papier pergaminowy na to dajemy 1/2 kruszonki,następnie wykładamy ciepłe jabłka,potem wylewamy ubite białka na sztywno/gdy będą ubite dodajemy 1/2 szkl.cukru/i wszystko wsadzamy do nagrzanego piekarnika180st. na ok.50min.smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń