Do góry

Desery Przepis na:

Jablecznik z budyniem

Jablecznik z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 2642

Bardzo smaczne i zawsze sie udaje

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO; Zmaki , cukru , proszku do pieczenia , margaryny , smietany oraz zoltek zagniesc ciasto , podzielic na 2 czesci

  2. BUDYN; Budyn ugotowac na mleku

  3. JABLECZNIK Z BUDYNIEM;jablka obrac , usunac gniazda nasienne , pokroic w kostke .Jedna czesc ciasta wylozyc na natluszcszona , wulozona papierem blaszke o wymiarach 25x40cm , nastepnie wylozyc owoce, posypac cukrem waniliowym oraz cynamonem . Na jablka wylac budyn , przykryc druga polowa ciasta . Piec ok. 60 min. w temp . 180 stopni . Po upieczeniu posypac cukrem pudrem .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń