Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska w sam raz na tłusty czwartek
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Mąkę przesiać do miski,dodaj jajko,olej,odrobinę soli oraz cukru. Wymieszaj,stopniowo dodając mleka. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Jabłka obrać,wydrążyć gniazda nasienne,pokroić w krązki grub.ok 0,5 cm. Nabijaj je na widelec (ja to robiłam przy pomocy 2-ch wykałaczek) i zanurzaj w cieście (powinno je równomiernie przykryć). Potem układaj na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Smaż na niewielkim ogniu,lekko rumieniąc każdy placuszek po obu stronach. Usmażone jabłka wykładaj na półmisek. Posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Można udekorować owocami lub powidłami.