Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w szlafroczkach

Jabłka w szlafroczkach

Autor: gocha01

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 199

Dodano: 20.09.2010

Odsłon: 1148

Szybkie,pyszne placuszki doskonałe do popołudniowej kawki lub jako przekąska dla dzieciaków,smakują i na ciepło i na zimno.Przepis,jak to w większości moich przepisów pochodzi z zeszytu mojej babci:-)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z wszystkich składników robimy dosyć gęste ciasto,ma mieć konsystencję gęstej śmietany.

  2. Jabłka obieramy,usuwamy gniazda nasienne i kroimy je w plastry mniej więcej centymetrowej grubości.

  3. Jabłka moczymy w cieście po czym smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron na złoty kolor.

  4. Placuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym,jeszcze gorące posypujemy cukrem pudrem.

  5. SMACZNEGO:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń