Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka z nadzieniem cynamonowym.

Jabłka z nadzieniem cynamonowym.

Autor: ConverseGirl

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 13

Dodano: 13.11.2011

Odsłon: 1888

Jest to smaczny deser który można przyrządzić w 30 - 40 min.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Odkrawam górę jabłek tak aby wyszło coś w rodzaju czepka, wyciągam zawartość jabłka łyżeczką tak aby została skóra a w środku mniej więcej 2 - 3 cm grubości zawartości jabłka żeby jabłko nie była za miękka i się nie rozpadało.

  2. Wlewam jogurt naturalny do miseczki i rozrabiam z cynamonem mieszam aż do osiągnięcia słodkawego smaku można dodać cukru, wstawiam na 5 min. do lodówki. Wlewam do przygotowanego jabłka nadzienie tak aby się nie wylało i przykrywam czepkiem.

  3. Przygotowane jabłka wkładam do lodówki na 10 -15 min. Podczas gdy jabłka są w lodówce Roztapaim czekoladę w garnku.

  4. Wyciągam jabłka z lodówki i polewam je roztopioną czekoladą. Można podać z lodami. Smacznego..; )

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń