Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka z rodzynkami pod razową kruszonką

Jabłka z rodzynkami pod razową kruszonką

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 3969

Dodano: 22.11.2012

Odsłon: 3777

Szybka namiastka szarlotki ze zdrową kruszonką z mąki żytniej razowej,pachnąca cynamonem:)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rodzynki umyć,zalać gorącą wodą i odstawić do napęcznienia.

  2. Wymieszać płatki z 1/4 szklanki mąki i cukru oraz dodać łyżkę cynamonu.Posiekać składniki z masłem i zagnieść ciasto(może się kruszyć)

  3. Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.Pokropić sokiem z cytryny i oprószyć pozostałą mąką (1/4 szkl) wymieszaną z resztą cukru i cynamonu.

  4. Jabłka wyłożyć równomiernie w naczyniu żaroodpornym,posypać rodzynkami,skropić wodą w której się moczyły i posypać kruszonką z ciasta.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 20-30 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gruszena1950 24 stycznia 2016 Witam, wygląda na smaczne ale co zrobić z platkami owsianymi które są w przepisie, kiedy je dodac do czego ???
pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nukleon 23 listopada 2012 Wygląda bardzo smacznie .Do ulubionych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mala_black 22 listopada 2012 mam w tym roku nadmiar jabłek ,do wypróbowania ,wygląda smakowicie, 5-ka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 22 listopada 2012 bardzo fajny pomysł, akurat mam taka mąke w domu to wypróbujemy, bo my kochamy jabłka pod każda postacią :))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń