Do góry

Dania główne Przepis na:

jabłka zawijane w ciasto

jabłka zawijane w ciasto

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 46

Dodano:

Odsłon: 1584

polecam

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać,podzielić na ćwiartki,wykroić gniazda nasienne,maczać w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym.

  2. Drożdże namoczyć w mleku,jak podrosną dodać do mąki wsypanej do miski,wymieszać,odstawić żeby podrosło.

  3. Dodać 2 jajka,śmietanę,rozpuszczone masło,wyrobić ręką.

  4. Podsypać mąkę na stolnicę ciasto rozwałkować,kroić na kwadraty,w każdy włożyć ćwiartkę jabłka,zalepić ciasto,obtoczyć w jajku i cukrze.

  5. Ułożyć na blasze wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą,piec w dobrze nagrzanym piekarniku ( 180*C),aż będą rumiane.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń