Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Drożdże wymieszaj z mlekiem, cukrem oraz łyżką mąki. Maślankę wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia oraz sodą. Wlej wyrośnięty zaczyn drożdżowy i wymieszaj. Połącz z ubitymi białkami.
Łyżką kładź niewielkie porcje ciasta na gorący olej. Na każdej połóż plasterek jabłka. Smaż z obu stron na złoty kolor. Osącz placuszki z nadmiaru tłuszczu, posyp cukrem pudrem.
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>
Czas: 15 min. Cena porcji: 1,70 złŹródło: Relaks