Do góry

Desery Przepis na:

Jabłkowy ze śnieżką

Jabłkowy ze śnieżką

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 18304

Szybki, łatwy, pyszny i orzeźwiający.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i dodać do ubitych jaj, wymieszać drewnianą łyżka. Formę wysmarować tłuszczem posypać bułką tartą i wylać na to ciasto. Piec ok 40 minut w temp. 170 stopni.

  2. Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach i odcisnąć sok.

  3. Galaretki rozpuścić każdą w pół szklanki wody i ostudzić. Żółtą wlać do jabłek i wymieszać.

  4. Ubić śnieżkę /ja daję 150 ml mleka a nie 200 jak jest na przepisie śnieżki/ i dodać czerwoną galaretkę.

  5. Złożenie: Biszkopt, jabłka, śnieżka. Posypać czekoladą. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

awepa 20 czerwca 2012 Smaczne to ciasto , wczoraj robiłam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 15 kwietnia 2011 Ciasto robiłam już 2 razy i naprawdę polecam. Jest pyszne, nie za słodkie i łatwe :) Pozdrawiam i dzięki za przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikola2005 05 lutego 2011 Robiłam to ciasto - pyszne!!!
Tylko że ciasto robiłam wg. swojego sprawdzonego przepisu ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dexia 27 sierpnia 2010 Bardzo dobre ciasto:) jak robiłam to się trochę przeraziłam jak wyjełam ciasto z piekarnika bo po bokach zrobiło mi się jak suchatek takie twarde. Jak dałam jabłka i bitą śmietane zrobiło się mięciutkie. :) Pycha

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aga73_73 01 sierpnia 2010 Pyszne ciacho,właśnie tydzień temu to robiłam.Ja zamiast ścierać jabłka na tarce kroję w grubą kostkę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ema1 27 lipca 2010 Dzieki za odpowiedz,w sobote zrobie,dam znac czy smakowało

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kinia1606 27 lipca 2010 na uniwersalną, a jak robię na tej większej /30x40/ to biszkopt z 5 jajek

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń