Do góry

Przekąski Przepis na:

Jabłuszka kaparowe w szlafroczku

Jabłuszka kaparowe w szlafroczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1350

Dodano:

Odsłon: 139

Marynowane jabłuszka kaparowe otoczone wołowiną podane z chipsem ziemniaczanym i gorgonzolą to ciekawa przystawka na gorąco.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wyrabiamy z przyprawami. Jabłuszka kaparowe otaczamy mięsem tak by ogonki były widoczne. Tak przygotowane jabłuszka obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju rzepakowym ze wszystkich stron.

    Ziemniaka kroimy za pomocą noża karbowanego. Aby powstała kratka należy po każdym cięciu obrócić ziemniaka o 90 stopni i dopiero wtedy kroić następny cienki plasterek. Pokrojone w plasterki ziemniaki smażymy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumienią. Lekko solimy i pieprzymy do smaku.


    Kładziemy po jednym chipsie na każdym usmażonym jabłuszku kawałku sera ozdabiamy natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń