Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące, słodkie (ale nie za bardzo) danie zarówno na śniadanie jak i na podwieczorek
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku. Wsypać do garnka z 2,5 szklanki wody. Dodać łyżeczkę masła i łyżeczkę cukru. Zagotować. Pogotować 10 minut a następnie odstawić zawiniętą w koc lub ręcznik na ok. pół godziny żeby doszła
Owoce pokroić w paski lub kostkę. Przelać wrzątkiem na sitku. Włożyć do miseczki, dodać łyżeczkę cynamonu, pół łyżeczki imbiru i łyżeczkę cukru. Jeśli danie ma być bardziej słodkie można dodać więcej cukru lub trochę miodu. Wymieszać. Wlać ok pół szklanki wrzątku i tak zostawić do czasu aż kasza będzie zrobiona. Wymieszać owoce w zalewie z kaszą. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno