Do góry

Dania główne Przepis na:

Jagodowy torcik z naleśników

Jagodowy torcik z naleśników

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Jagodowy torcik z naleśników"

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • szklanka mleka
  • 150 ml jogurtu
  • pół szklanki gazowanej wody mineralnej
  • 3 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • olej. 40 dag serka waniliowego
  • 40 dag jagód
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski wbij żółtka, przesiej mąkę, wlej mleko, jogurt i wodę mineralną. Dodaj cukier, sól, łyżkę oleju i energicznie wymieszaj. Ubij białka ze szczyptą soli na sztywno, dodaj do ciasta. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na 30 minut.

  2. Większą część jagód rozgnieć widelcem. Układaj kolejno naleśnik posmarowany serkiem i porcję jagód, wierzch posyp cukrem pudrem. Jeśli dzień jest wyjątkowo upalny, zamiast serka możesz naleśniki posmarować cienką warstwą lodów i posypać jagodami.

  3. CZAS: około godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń