Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni chińskiej, jajka sadzone podane na gorącym ryżu, posypane szczypiorem lub inną zieleniną.
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 690
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 296
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 69
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 56
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 690
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 296
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 69
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 56
Składniki
Jajka wbijamy na rozgrzany na patelni olej, smażymy na małym ogniu do częściowego ścięcia białka. Żółtka jajek polewamy rozgrzanym olejem lub smażymy na małym ogniu pod przykryciem przez około 2 minuty. Jajka posypujemy drobno pokrojoną zieleniną, może to być szczypior lub natka selera naciowego, i smażymy jeszcze około 15-20 sekund.
Usmażone jajka układamy na gorącym ryżu, polewamy sosem sojowym. Smacznego!!!