Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajcarskie klopsy

Jajcarskie klopsy

Autor: albert_heijn

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 1044

Dodano: 15.08.2012

Odsłon: 6836

WSPANIAŁA ALTERNATYWA DLA MIĘSA MIELONEGO I SŁYNNYCH KLOPSÓW. IDEALNIE SPRAWDZAJĄ SIĘ RÓWNIEŻ NA ZIMNO JAKO PRZEKĄSKA PIKNIKOWA

Składniki

  • Jajka – 6 sztuk
  • Ziemniaki – 4 sztuki
  • Cebula – jedna sztuka
  • Curry – ½ łyżeczki
  • Masło – 1,5 łyżki
  • Bułka tarta – 1 łyżka
  • Natka pietruszki – 1 garść
  • Olej – ¼ butelki
  • sól
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, cebulę pokroić i zarumienić na maśle. Dodać curry. Ugotować ziemniaki i rozetrzeć je na purée. Jajka posiekać drobno, zmieszać z ziemniakami i smażoną cebulą. Posolić, posypać pietruszką. Roztrzepać jajka i zmieszać z masą. Uformować klopsiki i obtoczyć w tartej bułce. Znów rozbić jajko i zanurzyć z nim klopsy. Smażyć na gorącym oleju. Podawać z ryżem i sosem pieczeniowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń