Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica na boczku

Jajecznica na boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 367 Ocena: 1928

Dodano:

Odsłon: 112

Pyszna jajecznica na boczku z dodatkiem papryki, cebuli i czosnku to pomysł na sycące śniadanie lub kolację.

Składniki

  • boczek wędzony 15 dag
  • jajka 4 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryczka chili kawałek
  • pomidor 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i na małym ogniu wytapiamy tłuszcz. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy 2-3 min i dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną i papryczkę chili. Podsmażamy kolejne 2-3 min. Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podsmażamy do czasu aż uzyskamy ulubiony stopień wysmażenia. Na koniec dodajemy pokrojonego w małą kostkę pomidora /możemy go obrać ze skórki/, mieszamy, podsmażamy 1 min i podajemy. Możemy posypać szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń