Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica na bogato.

Jajecznica na bogato.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1286 Ocena: 15271

Dodano:

Odsłon: 1284

Śniadanie dla dwojga :)

Składniki

  • Jajka od kur zielononóżek 3 szt.
  • Boczek wędzony 5 dag.
  • Kiełbasa śląska 1 szt.
  • Szczypiorek
  • cebula połowa
  • pomidorki koktajlowe 5-6 sztuk
  • 3 kromki chleba razowego
  • ketchup lub inny sos
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szczypior, cebulę kroimy na drobno, pomidorki na ćwiartki. Jajka wbijamy do salaterki, solimy i pieprzymy.

  2. Boczek wędzony i kiełbaskę kroimy w drobną kostkę i smażymy bez tłuszczu na patelni, tłuszcz wytopi się ze smażonych kostek boczku i kiełbaski.

  3. Gdy kostki kiełbasy i boczku są podsmażone dodajemy pokrojoną cebulę i pomidorki i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem.

  4. Jeżeli cebulka zeszkli się a z pomidorków wytworzy się taki sosik, dodajemy pokrojony szczypior, mieszamy składniki na patelni.

  5. Po chwili smażenia dodajemy jajka i wszystko mieszamy. Jajecznicę smażymy do momentu na taką luźną, jaką kto lubi.

  6. Usmażoną jajecznicę nakładamy na środek talerza, na około układamy kawałki chleba razowego i na każdy kawałek chleba dajemy mały kleksik ulubionego sosu.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń