Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica po góralsku chlebem i czosnkiem

Jajecznica po góralsku chlebem i czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3375

Dodano:

Odsłon: 10948

smaczne i zdrowe

Składniki

  • jajka, 3 sztuki
  • chleb (najlepiej czerstwy), 2 kromki
  • czosnek, 1 ząbek
  • boczek, plasterek
  • olej, łyżka
  • sól, pieprz, szczypta
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek i czosnek kroimy bardzo drobno, chleb kroimy w kostki. Na patelnię dajemy odrobinę oleju i robimy skwarki z boczku, gdy już są złociste dodajemy chleb i pieczemy by powstały grzaneczki. Gdy grzanki są już złociste i chrupiące dodajemy czosnek i chwilę całość mieszamy tak by czosnek uwolnił swój aromat, ale pilnujemy by się nie przypalił. Na koniec wlewamy rozmemłane jajka z przyprawami, wszystko powoli mieszamy aż do ścięcia jajek i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gogonek 28 lutego 2012 Lubię wszystko z czosnkiem, więc dziś na śniadanko sobie taką jajecznicę zapodam.

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka02 24 lutego 2012 Pychotka :) też tak robię, ale dodaję jeszcze cebulkę, jakąś kiełbaske, paprykę lub co jest w lodówce. :)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń