Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajecznica z suszonymi grzybkami i bekonem

Jajecznica z suszonymi grzybkami i bekonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 2968

Dodano:

Odsłon: 258

Swiezych grzybkow nie uswiadczysz, ale suszonych - pod dostatkiem. Pyszna kolacyjka, tylko grzyba trzeba wczesniej namoczyc :-))

Składniki

  • swieze wiejskie jajeczka od wolnej kury - 6 szt
  • maselko 1 duza lyzka
  • pare lesnych grzybkow suszonych
  • sol, pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Naszla mnie juz w poludnie ochota na to danie, wiec namoczylam grzybki do wieczora, nastepnie pogotowalam je pol godzinki.
    Zostawilam w wodzie.
    Kiedy dostalismy juz gloda, zabralam sie za robote.
    Na mala patelnie maselko, na to wylowione grzybki, podsmazyc
    3 minutki, nie dluzej, bo sie zrobia chipsy, dodac jajeczka, oproszyc sola i pieprzem, smazyc do pozadanej konsystencji.

    Rownolegle w malym piekarniku, lub na drugiej patelni
    smazymy bekon uformowany w rozyczki.

    Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń