Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 71

Dodano:

Odsłon: 33534

Smacznie, zdrowo, kolorowo :)

Składniki

  • Składniki podane w przygotowaniu
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 6 jajek ugotowanych na twardo, twarożek śmietankowy, w zależności od tego jaki ma mieć smak farsz z jajek będą potrzebne dodatki np: koperek, szczypiorek, szynka, tuńczyk, musztarda, chrzan, łosoś wędzony. Przygotowanie: Jajka przekroić na pół wyjąć żółtka i dokładnie rozgnieść widelcem i połączyć z serkiem doprawić solą i pieprzem do smaku. Do tak przygotowanej pasty dodać składnik jakiego smak jajek chcemy uzyskać.: • SCZYPIORKOWO- KOPERKOWA szczypiorek drobno siekamy mieszamy z pastą. Formujemy kuleczki obtaczamy w drobno posiekanym koperku. wkładamy do jajka. • Z SZYNKĄ Szynkę drobniutko siekamy i mieszamy z pastą • Z ŁOSOSIEM Łososia drobno siekamy i mieszamy z pastą • CZERWONA Do pasty dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego itd.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń