Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane na czerwono - proste i smaczne

Jajka faszerowane na czerwono - proste i smaczne

Autor: UwagaBabciaEwa

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 31986

Dodano: 12.04.2017

Odsłon: 5423

Chciałabym zaproponować przepis na proste i smaczne jajka faszerowane z farszem czerwonym.

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g twarogu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka majonezu
  • do smaku: sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo, wystudzone obieram i przekrawam wzdłuż na pół.

  2. Do miseczki przekładam ser, żółtka z przekrojonych jajek, koncentrat pomidorowy, majonez, doprawia solą, pieprzem i całość rozdrabniam blenderem na jednolitą masę. Jeżeli nie mamy blendera składniki farszu możemy rozetrzeć widelcem.

  3. Tak przygotowany farsz nakładam na białko z jajek, farsz możemy nałożyć łyżeczką lub przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć na białka.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń