Do góry

Przekąski Przepis na:

jajka faszerowane pastą z żółtek

jajka faszerowane pastą z żółtek

Autor: ammarena

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 10

Dodano: 25.02.2013

Odsłon: 4204

proste, ładnie wygląda

Składniki

  • 10 jajek
  • 2-3 małe łyżeczki majonezu kieleckiego
  • drobniutko pokrojona 1 czerwona cebulka
  • pół małej łyżeczki musztardy sarepskiej
  • sól, pieprz, słodka papryka i przyprawa gyros do smaku
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowane jajka rozkroić w pół, wyciągnąć żółtka. Z żółtek, majonezu i musztardy zrobić pastę. Dodać drobniutko posiekaną czerwoną cebulkę, doprawić przyprawami. Jajka faszerować tą pastą. Osobiście używam do tego rękawa cukierniczego, bardzo ładnie wygląda :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń