Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i bazylią

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i bazylią

Autor: GojaSM

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 432

Dodano: 18.03.2016

Odsłon: 3323

Świetna przekąska na każdą większą czy mniejszą imprezę. Jajka faszerowane masą z żółtek z dodatkiem suszonych pomidorów i świeżej bazylii. Pyysznie :)

Składniki

  • 10 jajek
  • 5 suszonych pomidorów
  • 15 listków bazylii
  • 2 rzodkiewki
  • 1 łyżka stołowa ketchupu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 2 łyżki majonezu
  • papryka słodka, pieprz do smaku
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo (8 - 10 min od zagotowania), odcedzam i zalewam zimną wodą do przestygnięcia, obieram. Następnie kroję wzdłuż na połówki, wyciągam żółtka. Pomidory kroję w kostkę, dodaję je do żółtek wraz z ketchupem, majonezem, musztardą. Doprawiam papryką i pieprzem do smaku. Napełniam masą jajka. Dekoruję pokrojoną rzodkiewką i posiekaną bazylią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń